Filter
von 45 cm bis 240 cm
von 40 cm bis 240 cm
von 18 cm bis 49 cm
Filter toepassen
Alles resetten
5 Artikel
Snel selecteren Sluiten
 Hanglamp Pentola plafondlamp hanglamp
Plafondlamp Pentola
75 cm chroom zilverkleurig metaal

van € 149,90
klaar voor verzending
+3 beschikbare varianten
Snel selecteren Sluiten
 Vloerlamp Big-Deal Zilver in hoogte verstelbare booglamp
Booglamp Big-Deal
Deluxe zilver verchroomd dimbaar

van € 189,90
klaar voor verzending
+5 beschikbare varianten
Dressoir Metropolitan
88 cm acacia natuur beton RVS

€ 779,90 € 1.029,90 (24.27% bespaard)
klaar voor verzending
Snel selecteren Sluiten
 TV-tafel Metropolitan massief houten natuurbeton lowboard
Dressoir Metropolitan
147 cm mango natuur 2 deuren beton

€ 499,90 € 819,90 (39.03% bespaard)
klaar voor verzending
+2 beschikbare varianten
Hanglamp Fatua
40 cm Beton 60 W pendellamp lamp

€ 139,90
klaar voor verzending

Meubilair in betonlook van DELIFE - Echt hard!

Met hun heldere schoonheid en compromisloze design zullen DELIFE-meubels in betonlook u fascineren en voor altijd betoveren. Of het nu gaat om lampen, dressoirs, eet- of salontafels met een betonnen uitstraling, een unieke, aantrekkelijke stijl zal u naar uw koninkrijk brengen. Uitgekiend, altijd direct, maar zeker niet koud of negatief, meubels in betonlook zijn perfect voor iedereen die het leuk vindt om hoekig, rechtlijnig en gewoon echt te zijn.

Wil je een hard-look ? Dan zijn betonnen meubels precies wat je nodig hebt! 

Vindt u betonnen meubelen net iets te strak en te koud voor uw interieur? Laat u dan verrassen, want meubelen in Beton optiek zijn lang niet zo steriel en compromisloos als vaak wordt aangenomen. Integendeel, de edele klassieke grijstint en de rechtlijnige vormgeving die zo typisch zijn voor het materiaal, maken van betonnen meubelen ware aanpassingskunstenaars in uw interieur. Want met de juiste decoratie en een paar bijpassende woonaccessoires passen ze perfect in elke woonstijl zonder over het hoofd te worden gezien. Of het nu een lichtarmatuur is, als eettafel wordt gebruikt of een opvallend dressoirbekledingselement is, beton zal uw moderne stijl op voortreffelijke wijze ondersteunen. Het laat metaal glanzen en accentueert de levendigheid van massief hout op een verbluffende manier. Durf het eens uit te proberen en wees net zo gefascineerd door betonlook meubels als wij!

 

Niet alle betonnen meubels zijn hetzelfde - over de verschillende vormen van productie 

Om beton te maken, wordt kalksteen gemengd met water en grind of zand tot een zeer dikke massa. Als je deze massa laat uitharden, krijgt het materiaal zijn sterkte en zwaarte. Afhankelijk van welk zand of grind wordt toegevoegd en in welke hoeveelheid, wordt beton geproduceerd in verschillende tinten en met een verschillend grof of fijn oppervlak. Kleinere meubelstukken zoals lampen of decoraties van beton worden gewoonlijk gegoten met behulp van zogenaamde bekistingsbakken. Omdat ze meestal weinig onderhoud vergen, worden deze meubelstukken nauwelijks behandeld of verzegeld. Dit is de beste manier om het oorspronkelijke karakter van ovenporeus beton tot zijn recht te laten komen. In principe is het natuurlijk ook mogelijk om grotere meubelstukken of tafelbladen en kastdeuren in bekistingsbakken te gieten. Hier doet zich echter al snel een probleem voor - beton is en blijft een zeer zwaar materiaal dat niet bijzonder elastisch is en daarom de neiging heeft bij toenemend plezier op zwakkere punten te breken. Om deze redenen zijn grote meubelen van gegoten beton uiterst moeilijk te vervoeren en stellen zij de eigenaars voor grote problemen, vooral in oude appartementen. Opdat u toch kunt genieten van betaalbare eettafels of rekken, heeft de meubelindustrie twee mogelijkheden wat de fabricage betreft:

 

Gepoetst beton meubilair

Hier wordt het vochtige beton in verschillende lagen royaal aangebracht op een dragermateriaal of basisframe vezelplaten met gemiddelde dichtheid. Op die manier kan het gewicht tot een minimum worden beperkt in vergelijking met gegoten betonnen meubelen, zonder dat dit ten koste gaat van het gewenste ruwe betonnen effect. Zelfs bij betonnen meubelen kan de porositeit van het oppervlak sterk variëren, van zeer ruw tot zeer glad, afhankelijk van de samenstelling van het materiaal en de afwerking.

Fi-Beton met GRC-vezels

Steeds populairder op de markt wordt het zogenaamde Fi beton, ook wel beton met GRC of GFRC genoemd. Deze afkortingen staan voor Glassfibre Reinforced Concrete (glasvezelversterkt beton). Dit betekent dat het beton is gemengd met een bijzonder hoogwaardige glasvezel. Hierdoor wordt het gehele materiaal veel lichter, flexibeler en robuuster. Met deze techniek kunnen veel uitgebreidere betonvormen worden gemaakt, blijft het vervoer betaalbaar, en is Fi-Concrete veel gemakkelijker in woningen te plaatsen. Fi-Concrete kan ook van verschillende porositeit en kleur zijn. Er zijn geen grenzen aan de mogelijkheden hier.

 

Wat u moet weten voordat u betonnen meubelen koopt

  • Ook voor verlichtingsarmaturen geldt dat u rekening moet houden met het gewicht van het beton en moet nagaan of uw muur of plafond berekend is op een dergelijke belasting.
  • Beton met open poriën is niet zo gemakkelijk schoon te maken. Hoe vaker u van plan bent uw meubelstuk te gebruiken, hoe beter het afgedicht moet zijn.
  • Beton is niet zuurbestendig. Gebruik dus nooit zure schoonmaakmiddelen of zelfs azijn om schoon te maken. Het is het beste om heel weinig helder water te gebruiken voor het schoonmaken en altijd te proberen vlekken onmiddellijk te verwijderen.

Meubels in betonlook van DELIFE zullen u betoveren. Want er is een reden waarom ze tot de populairste meubelen in onze online winkel behoren. Het is deze tijdloze sensualiteit die deze meubelen zo ongelooflijk onweerstaanbaar maakt. Laat ons u overtuigen! 

meer tonen minder tonen