Filter
von 45 cm bis 145 cm
von 40 cm bis 240 cm
von 15 cm bis 45 cm
Filter toepassen
Alles resetten
5 Artikel
Snel selecteren Sluiten
 Hanglamp Pentola plafondlamp hanglamp
Plafondlamp Pentola
75 cm chroom zilverkleurig metaal

van € 149,90
klaar voor verzending
+3 beschikbare varianten
Hanglamp Cirillo
70x15 grijs 3 tinten beton

€ 129,90
klaar voor verzending
Dressoir Metropolitan
88 cm acacia natuur beton RVS

€ 779,90 € 1.029,90 (24.27% bespaard)
klaar voor verzending
Snel selecteren Sluiten
 TV-tafel Metropolitan massief houten natuurbeton lowboard
Dressoir Metropolitan
147 cm mango natuur 2 deuren beton

€ 499,90 € 819,90 (39.03% bespaard)
klaar voor verzending
+2 beschikbare varianten
Hanglamp Fatua
40 cm Beton 60 W pendellamp lamp

€ 139,90
klaar voor verzending

Meubilair uit beton - alles behalve hard en koud

Beton

Als ze aan beton denken, denken de meeste mensen aan een brutalistische starheid en koud. Maar beton als materiaal en materiaal in de meubelproductie is allesbehalve brutaal, koud en ruw. Ook al wordt het zo gewaardeerd om zijn duurzaamheid, statische weerstand en gebruiksgemak, beton barst niet alleen van kracht en weerstand.

Beton is een beproefd materiaal. En hoe robuust, hard en massief het op het eerste gezicht ook lijkt, het wordt in het interieur net zo flexibel als het is, tegen de verwachtingen in. Betonnen meubilair is de trend. Of het nu gaat om vorm of kleur - betonnen meubels zijn bijna oneindig flexibel. Ze kunnen in bijna elke denkbare vorm worden gebracht, of ze nu rond, hoekig, recht, gebogen of zelfs uitgebreid gedecoreerd zijn.
Deze flexibiliteit en de veelzijdigheid van de vormgeving is ook terug te vinden in het kleurenschema. Afhankelijk van uw wensen en samenstelling kan beton bijna naar believen worden gekleurd. Licht, donker en blauw-grijs is de selectie van gisteren. Betonnen meubels - als tafel, kruk, bank, wastafel of complete kuiphouder - komen al enige tijd in het huis binnen in wit, rood of zelfs groen.

De kwaliteit van betonoppervlakken hangt vooral af van het oppervlak van de gietvorm. Hoe gladder de vorm waarin het beton vroeger werd gestort, hoe gladder het oppervlak van het afgewerkte meubilair zal zijn. Afhankelijk van de samenstelling van het betonmengsel en het gietproces kunnen fijne belletjes als natuurlijk element worden opgenomen of specifiek worden voorkomen. Met name zuivere mineraalmengsels zorgen voor een zeer glad en gelijkmatig oppervlak door de opkomst van de belletjes.

Betonnen meubelen zijn vooral populair vanwege de heldere lijnen en vormen. Deze maken het mogelijk dat de trendmeubelen in een grote verscheidenheid aan inrichtingsconcepten en -stijlen passen. Het betonnen meubilair kan volledig puristisch of gecombineerd worden met andere materialen. Combinaties met hout, glas of metaal zijn bijzonder populair en maken samen met de flexibiliteit van beton veelzijdige en deels innovatieve oplossingen in het interieurontwerp mogelijk. Ook het oppervlak van de meubels is net zo flexibel als de vormen en kleuren. Puristische, gladde betonoppervlakken kunnen fluweelzacht aanvoelen. Sommigen van hen zouden niet eens aan beton denken als ze het aanraken. Maar ook ruwe betonnen tafels en krukken brengen een bijzonder robuuste en resistente flair in een ruimte. De variatiemogelijkheden in de oppervlaktestructuur zijn bijna onbeperkt. Vaak wordt zelfs beweerd dat degenen die hun betonnen meubelen op de juiste manier kiezen, bijna helemaal afzien van decoratie. Een meubelstuk dat eigenlijk subtiel en eenvoudig is, kan er in de juiste omgeving zo beknopt en effectief uitzien.

Beton

Reiniging en onderhoud van betonnen meubilair

Bij het reinigen van betonnen meubelen is het bijzonder belangrijk om aandacht te besteden aan de zeep die u gebruikt. Vermijd zure reinigingsmiddelen (bijv. met citrusadditieven) en gebruik alkalisch zeepwater. Schurende reinigingsmiddelen moeten ook worden vermeden. Deze vallen het oppervlak aan en bevorderen het krabben van hun meubels. Ondanks het gevoelige oppervlak is het raadzaam om uw betonproducten te behandelen. Omdat beton gevoelig is voor vlekken. Preventie wordt altijd aanbevolen: Voorkom sap- of wijnvlekken met onderzetters en dekens. Deze zijn bijzonder schadelijk vanwege de zuurtegraad die ze bevatten. Normaal gesproken wordt een betonnen tafel ook door de fabrikant voorbehandeld. Het oppervlak wordt gedeeltelijk afgedicht door een coating of impregnering. Met een ruw oppervlak is het moeilijk om het hele oppervlak voor een lange tijd af te dichten. Gladde betonoppervlakken daarentegen kunnen langer en gemakkelijker onderhouden worden met een natte doek en een beetje zeepwater. Na het reinigen moet u ervoor zorgen dat u de tafel volledig schoonmaakt van water en zeep met een droge doek - dit voorkomt ook vervelende watervlekken.

meer tonen minder tonen