Filter
Filter toepassen
Alles resetten
0 Artikel

Dennenhout - voor massief houten meubelen in de chique uitstraling van de mediterrane zee

Dennenhout oppervlak

Dennenhout wordt steeds populairder in de meubelindustrie. Dit is vooral te wijten aan het feit dat de den, ook wel bekend onder de naam Italiaanse steenpijnboom, in het hele Europese Middellandse Zeegebied thuis is en het materiaal daardoor gemakkelijker te verkrijgen is. De den behoort tot de groep van de coniferen, groeit relatief snel, zelfs op voedselarme grond en kan ongeveer 230 jaar oud worden. Als naaldhout is het dennenhout niet zo hard als bijvoorbeeld een robuuste acacia of een sterke eik, maar het aangenaam lichte hout overtuigt steeds meer klanten over de hele wereld met zijn opvallend levendige en warme nerven. Het zachte dennenhout kan gemakkelijk worden verwerkt en wordt daarom ook veel gebruikt voor speelse, mediterrane of eenvoudige landhuiscreaties in de meubelbouw. De bijna glanzende kleur straalt een heel bijzondere warmte uit, die zelfs koele inrichtingsstijlen zoals de Urban Look een gezellige charme geeft.

Gebruik en kenmerken van dennenbomen, dennenhout en dennenhouten meubelen

Vanwege hun snelle groei en relatieve bescheidenheid worden pijnbomen vaak geplant om schaduw te bieden en bodemerosie te voorkomen. Bovendien speelt de teelt van pijnboompitten de belangrijkste economische rol bij de teelt van pijnbomen. De kleine pitten worden ook buiten het Middellandse-Zeegebied steeds populairder, wat leidt tot een toename van de teelt van deze dennensoort en ook een grotere ontginning van dennenhout voor internationale meubelen mogelijk maakt. Dennenhout heeft, net als veel andere naaldbomen, een hoog harsgehalte, dat soms nog steeds gemakkelijk kan worden geraden in handgemaakte massief houten meubelen. In tegenstelling tot de meeste andere houtsoorten die voor meubels worden gebruikt, is grenenhout veel beter bestand tegen hitte en droogte en zal het minder scheuren of te snel donkerder worden. Voor mensen die het moeilijk vinden om hun binnenklimaat constant te houden, kunnen grenen meubels de perfecte keuze zijn.

Dennenhout

Dennenhout in materiaalcontrole

Verzorging: Verwijder stof van dennenhout met een zachte doek of veerstofdoek. Veeg de oppervlakken slechts kort met zeer weinig helder water af, indien nodig. Na afloop altijd goed droog wrijven. Gebruik nooit reinigingsmiddelen of meubelpoetsmiddelen.

DELIFE producten van dennenhout: Exclusieve salontafels.

Stijl: Dennenhout past bij de speelse inrichtingsmix.

Voordelen: Penia hout heeft een expressieve nerfstructuur en is relatief robuust tegen droogte.

Combinatiepunt: Dennenhout maakt de kleur zwart glanzend.

DELIFE Tip: Dennenhout reageert bijzonder gevoelig op vocht. Daarom is het essentieel dat u gemorste vloeistoffen onmiddellijk verwijdert

meer tonen minder tonen