Filter
von 150 cm bis 150 cm
von 100 cm bis 100 cm
von 4 cm bis 4 cm
Filter toepassen
Alles resetten
3 Varianten
Muurschildering Fatou
100x150 cm acryl

€ 239,90 € 359,90 (33.34% bespaard)
klaar voor verzending
Muurschildering Maje
100x150 cm acryl

€ 229,90 € 359,90 (36.12% bespaard)
klaar voor verzending
Muurschildering Dafina
100x150 cm acryl

€ 379,90 € 529,90 (28.31% bespaard)
klaar voor verzending

Linnen - ecologisch en duurzaam ook in de meubelproductie

Linnen stof

Linnen behoort tot de categorie van stoffen gemaakt van natuurlijke plantaardige vezels. De zogenaamde linnenvezel wordt in complexe werkstappen uit de stengels van de vlasplant gehaald en vervolgens gesponnen en geweven. Tot de industrialisatie was linnengoed het populairste materiaal voor huishoudtextiel, zoals beddengoed en kussens. Omdat linnen stof verkoelende eigenschappen heeft en een natuurlijke bescherming tegen bacteriën, ziektekiemen en vuil. Door de lichtere, industriële verwerking heeft katoen het linnengoed vervangen door de introductie van de massaproductie. Vanwege de kreukgevoeligheid en het moeilijke verfproces werd linnengoed lange tijd als modieus en verouderd beschouwd. Pas de laatste jaren is er steeds meer rekening gehouden met de vele positieve eigenschappen van linnengoed. De natuurlijke stof wordt weer interessanter in de mode, maar ook in de meubelindustrie. En terecht!

De voordelen van hoogwaardige linnen stof

Linnen is zeer robuust en scheurvast. Het blijft vele, vele jaren pluisvrij en laadt bijna nooit elektrisch op. Door zijn antistatische eigenschappen is linnen bestand tegen vuil en weersinvloeden. Hoewel de vezels vrij ruw zijn, wordt linnen als aangenaam en huidvriendelijk beschouwd. Al deze eigenschappen zijn ook populair in de productie van meubels en woonaccessoires. Daarom is er al geruime tijd steeds vaker hoogwaardig linnengoed te vinden onder de designcreaties. Vooral voor hen die om het milieu geven. In tegenstelling tot katoen wordt linnengoed veel reservevriendelijker en duurzamer geplant. Linnen verbruikt veel minder water en pesticiden, wordt in onze regio's verbouwd, wat de wegen verkort en gemakkelijk en met een goed geweten kan worden afgevoerd in de organische afvalbak.

Linnen producten

Lijnen in materiaalcontrole

Verzorging: Linnen houdt niet van wrijving. Daarom altijd wassen in een zachte cyclus of met de hand en een neutrale zeep met veel water. Let er bij het strijken op dat het linnen doek vochtig is, zodat de vezels niet beschadigd worden door overmatige droogte.

Stijl: Voor natuurlijke inrichtingsstijlen zoals romantiek of landhuis.

Voordelen: Duurzaam, vuil- en bacteriewerend materiaal.

Combinatietip: Kies delicate tinten om de glans van het linnen te versterken.

DELIFE Tip: Wit linnengoed moet in de zon drogen, geverfd en natuurlijk weefsel moet in de schaduw liggen om te voorkomen dat het verbleekt.

meer tonen minder tonen