Filter
Filter toepassen
Alles resetten
0 Artikel

Natuurlijke vezels - natuurlijk ook voor meubels

Natuurlijke vezels

Natuurlijke vezels zijn een verzamelnaam voor alle vezels die uit dieren, planten en in enkele gevallen zelfs mineralen kunnen worden gewonnen. Hiertoe behoren katoen, vlasvezels, kokosgaren, maar ook hennep, wol of zijde. Natuurlijke vezels worden weer steeds populairder, vooral in onze tijd, omdat ze duurzamer worden verkregen en als huidvriendelijker en anti-allergeen worden ervaren dan chemische vezels. De veelzijdigheid van natuurlijke vezels maakt ze tot echte allrounders, niet alleen in de meubelsector, maar ook in vrijwel elke industrietak. In meubels zijn natuurlijke vezels ideaal voor de meest uiteenlopende ontwerpen en creaties. Zelfs lampen kunnen worden gemaakt van massief linnen of hennepvezels, terwijl wol en zijde al eeuwenlang ongeëvenaard zijn in de productie van hoogwaardige en waardevolle tapijten.

Natuurlijke vezels

Natuurlijke vezels in de materiaalcontrole

Verzorging: Alle natuurlijke vezels hebben gemeen dat ze niet van warme temperaturen houden. Reinig ze daarom alleen als het absoluut noodzakelijk is met een beetje lauw gedestilleerd water, zodat de vezels niet kromtrekken.

Stijl: Als u een gezellige woning wilt, kiest u altijd voor een stof van natuurlijke vezels. Alleen echte puristen kunnen zonder natuurlijke vezels.

Voordelen: Duurzame grondstoffen die in hun veelzijdigheid de meeste synthetische materialen nog steeds overtreffen.

Combinatiepunt: Massief hout is altijd de beste vriend van natuurlijke vezels als het gaat om het interieurontwerp.

DELIFE Tip: Wees een beetje voorzichtig bij het eten en drinken in de buurt van natuurlijke vezels. Hardnekkige vlekken zoals wijn of sinaasappelsap kunnen zelden volledig uit natuurlijke vezels worden verwijderd.

meer tonen minder tonen