Filter
Filter toepassen
Alles resetten
0 Artikel

Polyresin - kunststeen voor creatieve ontwerpen

Polyresin

Het materiaal polyresin kent vele namen: Marmer, polystone of kunststeen zijn slechts enkele van de gebruikte termen. Het is gemaakt van kunstmatig kwarts en Agglo marmer, die gebonden zijn met een speciale kunsthars of cement en gemengd tot een gladde massa. Meubilair en woonaccessoires zijn meestal gemaakt van goedkoop kunsthars polyresin. Het kan koud worden gegoten in verschillende vormen en is daarom bijzonder populair voor de productie van sculpturen, figuren en bustes. Door kleurpigmenten toe te voegen kun je polyresine er als echte steen laten uitzien, maar het blijft aangenaam licht en is gemakkelijk te vervoeren.

Eigenschappen en kenmerken van polyresine

De kunststeenpolyresine heeft in sommige opzichten dezelfde eigenschappen als porselein: Polyresine is zeer hard, blijft relatief koel en is bestand tegen hoge belastingen. Maar het is niet 100% breukvast. Vooral fijnere componenten kunnen afbreken bij onjuist gebruik. Polyresin wordt beschouwd als weer- en vorstbestendig en wordt daarom ook gebruikt voor figuren, fonteinen en sculpturen die in de tuin of op het balkon geplaatst kunnen worden. Wij raden u echter aan om in de herfst- en wintermaanden niet het hele jaar door polyresinfiguren buiten te plaatsen of ze zorgvuldig te bedekken. Want vooral bij sterk wisselende weersomstandigheden wordt polyresine op een gegeven moment broos, barst het aan de randen en verliest het zijn mooie kleuren.

Polyresin

Polyresin in de materiaalcontrole

Verzorging: Polyresin is gemakkelijk te reinigen met water en een gewone huishoudelijke reiniger (gebruik geen schuurmelk). Zorg ervoor dat de reiniger niet te zuur is.

DELIFE producten gemaakt van polyresin: Vooral sculpturen in de kleur wit, blauw of rood.

Stijl: Polyresin past perfect bij moderne en klassieke ontwerpen.

Voordelen: Polyresin is een zeer robuust, maar toch licht en rendabel materiaal.

Combinatiepunt: DELIFE Polyresin sculpturen gaan het beste samen met glanzende meubels

DELIFE Tip: Een huishoudelijke reiniger met soda kan helpen bij het licht vergelen van polyresine. Probeer de reiniger eerst op een onopvallende plaats.

meer tonen minder tonen