Filter
von 70 cm bis 98 cm
von 175 cm bis 240 cm
von 45 cm bis 120 cm
Filter toepassen
Alles resetten
3 Varianten
Dressoir Odon
175x45x70 teak santoso

van € 1.029,90
klaar voor verzending
Snel selecteren Sluiten
 Eettafel Classic-Edge massief hout
Eettafel Edge-Pure
200x100 eiken natuur roestvrij staal smal

van € 579,90
klaar voor verzending
+45 beschikbare varianten
Loungebank Melania
212x103 cm teak natuur met kussens bruin

€ 1.179,90 € 1.929,90 (38.86% bespaard)
klaar voor verzending

Teakhouten meubels: natuurlijk sterk


Modern teakhouten meubilair is in zekere zin een intercultureel meesterwerk. Van teakplantages, die meer dan 100 jaar geleden door Nederlanders werden opgericht om hout te leveren aan huis en scheepsbouw op de lange termijn, wordt het hout en de export ervan tegenwoordig gecontroleerd door de overheid, vooral in Indonesië en Thailand, en in steden als Jepara of Semarang in wereldberoemd vakmanschap verwerkt door timmerlieden. Zoals het gebruik in de scheepsbouw en woningbouw al suggereert, is teakhout een extreem robuust en duurzaam hout. Sommige studies tonen zelfs aan dat zelfs gerecycleerd teakhout metingen heeft van normaal plantage teak. Dus zelfs nieuw meubilair kan gemaakt worden van oud meubilair met dit wonder van de natuur - en zonder noemenswaardig kwaliteitsverlies. Als deze duurzaamheid op zich nog geen reden is om voor teakhouten meubelen te kiezen, lees dan gewoon goed door.


Waarom teakhouten meubelen online kopen?

De ingrediënten die teakhout op zijn reis van nature krijgt, brengen een aantal waardevolle eigenschappen met zich mee. Door zijn samenstelling is teak zeer resistent, weerbestendig en dus duurzaam hout . De bijzondere samenstelling van de bomen is al duidelijk merkbaar tijdens de groei. Teak heeft door zijn samenstelling een robuust interieur, waardoor het beduidend veiliger is tegen insecten- of schimmelinfecties dan andere houtsoorten op de plantages. Dit is een onmisbaar voordeel voor exemplaren die tot 40m hoog kunnen worden. Maar teakhout beschermt niet alleen tegen weer en wind. Teakhout is ook vlamvertragend. Daarom worden vaak teakbomen gekweekt rond andere plantages om zich te beschermen tegen brand. Het is dan ook logisch dat tropisch hout heel vaak in tuinen, op balkons en terrassen voorkomt.


Geweldig teakhouten meubilair - massief en natuurlijk

Het hoge aandeel van olie en rubber maakt teak een ideale kandidaat voor meubelproductie. Omdat het zeer dicht is, droogt het zelden uit en garandeert zo waardevolle stabiliteit over een lange periode van tijd. Daarnaast kan teakhout door zijn snelle en knooploze groei zeer goed en efficiënt verwerkt worden. De natuurlijke oliën zorgen er ook voor dat teakhouten meubels beter bestand zijn tegen vlekken dan andere houtsoorten. Vlekken kunnen nauwelijks diep in teakhout doordringen en zijn daardoor gemakkelijker te verwijderen. Teakhout is daarom ook bij onbehandelde houtsoorten zeer goed bestand tegen vlekken of vlekken. Als u van teakhouten meubels iets donkerder houdt en uw hout zelf wilt behandelen, kunt u met Teak- of Woodfix een donkerdere kleur bereiken en zo veel tijd besparen voor toekomstige verzorging.


Meer dan alleen meubels

Hoewel teak door al zijn eigenschappen perfect geschikt is voor functionele objecten, heeft zich in de loop der tijd een trend naar teakdecoratie ontwikkeld, niet in de laatste plaats vanwege de extreem hoge flexibiliteit in productiemogelijkheden. Decoratieve objecten zoals schalen, kommen, geweien of allerlei sculpturen hebben de laatste jaren wereldwijd hun weg gevonden naar de huizen van mensen. In combinatie met de bijpassende Teakhouttafel, een Kommode of zelfs het juiste chair made of teak, creëer een zeer bijzondere, unieke en duurzame omgeving die vol is met natuurlijke kracht!

Massief teakhouten meubilair - een droom gemaakt van tropisch hout!

Solide meubels gemaakt van waardevol teak tonen tijdloze schoonheid met sußerordentlicher kracht en kracht! Teak is een heel bijzonder hout: Op het eerste gezicht zie je een fascinerende combinatie van duurzaamheid en een look die het verhaal vertelt van een natuurlijk sterk hout. Teak is niet zonder reden één van de populairste houtsoorten ter wereld en toont zijn sterke kanten in zowel groot als klein. Of het nu gaat om decoratieobjecten of hele massief houten meubelseries, met teak heeft u een sterke partner aan uw zijde!

 

meer tonen minder tonen