Filter
Filter toepassen
Alles resetten
0 Artikel

Zijde - gemaakt voor waardevolle tapijten

Zijde oppervlak

Sinds de oudheid is zijde een van de meest gewilde en exclusieve stoffen ter wereld. De belangrijkste reden hiervoor is het uitgebreide productieproces van de cocondraden van de moerbeiboomspinners. Elke cocon van deze vlindersoort bestaat uit slechts één draad, die tot 3 km lang kan zijn. Deze enkele draad is echter zo fijn dat er ongeveer 12.000 moerbeiboomspinner cocons nodig zijn om één kilogram zijde te produceren. In de meubelindustrie wordt zijde vooral gebruikt voor de productie van waardevolle tapijten, maar in het verleden was het ook heel gebruikelijk als meubelstof voor exclusieve banken. Tegenwoordig wordt de fijne stof nauwelijks meer gebruikt voor gestoffeerde meubelen, omdat zijde veel te fijn en verfijnd is voor dagelijks gebruik. Ook tapijten van echte zijde zijn uiterst zeldzaam en kostbaar. Ze hebben een edele en unieke glans en presenteren zijde van de mooiste kant.

Wat maakt zijden tapijten zo waardevol?

Naast de uitgebreide productie van zijden stoffen zijn het vooral de stralende kleuren die zijden tapijten zo populair maken over de hele wereld. U zult het verschil zien.

Zijde

Zijde in materiaalcontrole

Onderhoud: Het is het beste om zijden tapijten te reinigen met een gespecialiseerde tapijtreiniger. Huistextiel van zijde moet altijd met de hand gewassen worden. Wring ze daarna niet uit, maar gebruik absorberende doeken om ze te drogen.

DELIFE producten met zijde: Fijne designtapijten, die in traditioneel handwerk werden vervaardigd

Stijl: Zijde is het mooist in een filigraan interieur met oosterse of Aziatische elementen.

Voordelen: Edele, unieke stof met een zeer bijzondere glans.

Combinatiepunt: Combineer zijde met donkere meubels om de felle kleuren van zijde nog beter tot hun recht te laten komen.

DELIFE Tip: Borstel of stofzuig altijd zijden tapijten in de richting van de lijn. Alleen dan zal het zijn perfecte schittering tonen.

meer tonen minder tonen