Filter
von 75 cm bis 75 cm
von 175 cm bis 175 cm
von 45 cm bis 45 cm
Filter toepassen
Alles resetten
1 Artikel
Dressoir Pacino
175 cm sheesham natuur steenplaat wit

€ 1.329,90
beschikbaar van 25.10.2024

Pacino van DELIFE - bijzonder kostbaar

Met de meubelserie Pacino hebben we echte meesterwerken gecreëerd. Edele, vooral rauwe rode Sheesham met zijn donkere, vibrerende kracht en stralende Baswada-marmer uit India, gecombineerd in een buitengewoon MidCentury-ontwerp, geven je koninkrijk een nieuw, ongelooflijk betoverend karakter. U zult meubelstukken tegenkomen die zo uniek, zo uitgebreid en zo hoogwaardig zijn dat u zult begrijpen waarom ons hart zo gehecht is aan uitzonderlijke meubelkunst. Wij verleiden u - met Pacino!

Midcentury Style van zijn kostbaarste kant

Met de massief houten serie Pacino hebben wij onze liefde voor de tijdloze en gelukkig ook weer geheel actuele Midcentury inrichtingsstijl eenvoudig tot uitdrukking gebracht. Er is nauwelijks een andere woonstijl te bedenken die wordt gekenmerkt door meer creativiteit en gevoel voor detail dan de stijl uit een van de meest glorieuze perioden van de meubelbouw. Opvallende contrasten, de combinatie van de meest uiteenlopende materialen en een mix van vormen met zowel gebogen vormen als strakke rechte lijnen maken Midcentury opwindend dynamisch en vol spanning.  Naast de beroemde Eames- of Barcelona-stoelen horen bij Midcentury ook altijd de zeer eenvoudige dressoirs en lowboards in een roodachtige tot diepbruine houttint. Het is juist dit massief houten meubilair dat wij met onze serie een klein monument willen maken. Om dit te bereiken, hebben wij niet alleen veel energie gestoken in het ontwerp, maar vooral in de keuze van de juiste materialen.

Red Sheesham - Een van de mooiste houttinten ter wereld

Een bijzonder aandachtspunt van de Midcentury Look is de keuze van hoogwaardige materialen. Per slot van rekening is deze stijl minder vergevingsgezind dan inferieure materialen. Daarom hebben wij voor de vervaardiging van onze Pacino-meubelen een heel bijzondere houtsoort gekozen. Onze Pacino massief houten meubelen zijn gemaakt van ten minste 90% zeldzame rode Sheesham. Rode sheesham is het dieprode kernhout van individuele, vooral oude sheeshambomen. Of en hoeveel rood sheeshamhout een boom ontwikkelt, kan nooit worden voorspeld of op een gecontroleerde manier worden geproduceerd. Het is dus een kwestie van geluk of men in een gevelde sheeshamboom rood hout aantreft of niet. Daarom is de selectie van met name rood sheesham zo'n uitdaging, die elk van onze Pacino-boekenkasten, -dressoirs en -tv-tafel zo bijzonder waardevol en uniek maakt. Trouwens, ondanks hun unieke kleurstelling passen deze kostbare meubelstukken uitstekend bij andere sheesham meubelen en kunnen zij probleemloos worden gecombineerd.

Een stralend hoogtepunt -Pacino met echte marmeren plaat 

Met Pacino creëren we een echte blikvanger door echte, stralend gepolijste marmeren platen te gebruiken, die op alle Pacino-meubelen worden geplaatst. Hierdoor blijft er een kleine spleet tussen de steen en het hout. Dit is met opzet gedaan om het massieve hout altijd genoeg speling te geven om mee te werken. Bij de keuze van het marmer hebben we gekozen voor Baswada Marmer van hoge kwaliteit uit India. Deze wordt gekenmerkt door zijn stralend witte grondtoon, die gepaard gaat met een lichte maar zeer levendige nerf. Dit prachtige marmer vormt een indrukwekkend duidelijk contrast met de met staafjes verlijmde fronten van Red Sheesham, die alleen maar op symmetrie uit lijken te zijn. Deze indruk wordt nog versterkt door de ingewikkeld gepoederde handgrepen en de filigraan Metalen pootjes. Zo ontstaat de prachtige evenwichtsoefening tussen strakke rechte lijnen en levendige lichtheid die de Midcentury-stijl zo fascinerend maakt.

De premium serie Pacino - hoge kwaliteit in perfectie

Naast de keuze van uitstekende materialen hebben wij ook bij de constructie niets aan het toeval overgelaten om u de perfecte massief houten meubelen te presenteren. Zo zijn alle deuvels in de meubelstukken verwerkt door middel van een zogenaamde zwevende constructie. Dit betekent dat de verbinding praktisch zweeft en dus kan reageren op een eventuele uitzetting en inkrimping van het hout. Met deze zwevende constructie en de aanvullende installatie van stabiliserende binnenijzeren frames wordt kromtrekken van de fronten en de daaruit voortvloeiende mogelijke moeilijkheden, zoals het moeilijk openen van de deuren, zo goed als uitgesloten. Bovendien zijn alle deuren uitgerust met een soft-close systeem voor extra comfort. Natuurlijk zijn alle lowboards, ook wel tv-tafels genoemd, voorzien van kabelgaten in de achterwand, zodat u uw entertainment-elektronica gemakkelijk kunt aansluiten zonder zichtbare kabelwarboel. Wij zijn er zeker van dat u blij zult zijn met de kwaliteit van onze Pacino-producten.

Met Pacino ervaart u Midcentury op een geheel nieuwe, luxueuze manier. Laat u betoveren door de commodes, lowbards en legplanken en geniet van het goede gevoel gekozen te hebben voor een zeer bijzondere massief houten meubelserie.

meer tonen minder tonen