Filter
von 53 cm bis 57 cm
von 41 cm bis 43 cm
von 41 cm bis 45 cm
Filter toepassen
Alles resetten
2 Artikel
Nachtkastje Nuncia
big 41x41 wit LED verlichting

€ 179,90 € 269,90 (33.35% bespaard)
klaar voor verzending
Nachtkastje Vinca
43x45 Lichtblauw Verlichte Lade

€ 179,90 € 229,90 (21.75% bespaard)
klaar voor verzending

Nachtkastjes

Door de vele bed belangrijkheden

's Nachts opstaan alleen omdat je dorst hebt? Eenvoudig en onverdiend uw favoriete boek op de slaapkamerbodem gooien? En wat doet u met uw wekker, mobiele telefoon of bril? Zo lossen we het probleem op van het onderbrengen van de vele belangrijke bed problemen met nachtkastjes, die niet alleen vol zitten met praktische ideeën, maar er ook nog eens uniek goed uitzien!  Nachtkastjes van DELIFE strelen niet alleen uw bed, maar strelen u vooral! Want eindelijk zijn alle belangrijke bedartikelen klaar voor de hand en zo mooi dat je nooit meer onnodig hoeft uit te rekken of op te staan. En opstaan wordt toch overschat, nietwaar?

Nachtkastjes - veel meer dan alleen opbergruimte

Bij het inrichten van een slaapkamer ligt de nadruk meestal op het bed. Nachtkastjes daarentegen worden altijd enigszins overschaduwd door de grotere meubelstukken. Geheel ten onrechte - want ze zijn ook een belangrijk onderdeel van elke slaapkamer: pas als alle meubelstukken perfect op elkaar zijn afgestemd en een samenhangend geheel vormen, wordt de slaapkamer een plaats van rust en ontspanning. Maar nachtkastjes zijn zeker niet alleen maar oppervlakkige schoonheden die alleen maar als decoratie dienen. Elke nacht bewijzen de nachtkastjes ons goede en trouwe diensten! Ze dienen als opbergplaats voor wekkers, mobiele telefoons en brillen, ze zorgen ervoor dat we zelfs op het donkerste uur snel het licht kunnen zien en ze bewaren onze intiemste geheimen veilig voor nieuwsgierige ogen in hun laden.

Een geïmproviseerde oorsprong - een korte geschiedenis van nachtkastjes

De eerste nachtkastjes ontstonden in een tijd dat er nog geen wekkers of lampen waren en men tenminste nog een bril van zichzelf kon noemen. Het was dus niet de behoefte om iets op het nachtkastje te zetten die tot de uitvinding ervan leidde, maar de behoefte om iets in het tafeltje op te bergen, en liefst luchtdicht. Als je je afvraagt wat dat was, zullen we het je vertellen. De kamerpot was de aanleiding voor de uitvinding van het nachtkastje. Het is nog niet zo lang geleden dat bijna niemand een eigen toilet binnen de eigen vier muren had. Je moest het trappenhuis in of, waarschijnlijker, buiten op de binnenplaats om het stille kleine toilet te bereiken. Vooral 's nachts was dit niet alleen lastig, maar ook gevaarlijk. Men zou in het donker kunnen vallen of zelfs aangevallen worden. Vooral oudere mensen of zwangere vrouwen hadden het moeilijk als zij 's nachts vaker uit bed moesten komen. De kamerpot was het enige alternatief. Dit lijkt voor ons vandaag misschien onbegrijpelijk, maar in die tijd was het een enorme luxe. Als de kamerpot echt gebruikt werd, was het moeilijk om hem 's nachts buiten te laten staan. Daarom werd naast het bed een afsluitbaar nachtkastje geplaatst, dat voor dergelijke gevallen kon worden gebruikt. Omdat men meestal gehuwd was, was er niet slechts één kamerpot, maar waren er twee - en dus twee nachtkastjes, één voor elke kant van het bed. Het is maar goed dat we vandaag het nachtkastje voor andere dingen kunnen gebruiken.

Waarop moet u letten bij het kopen van nachtkastjes?

Het spreekt vanzelf dat u uw nachtkastje mooi moet vinden staan en dat het moet passen bij de rest van de inrichting van uw slaapkamer. Maar voor een echt aangename bediening moet u dit trucje ter harte nemen. Zorg ervoor dat uw nieuwe nachtkastje de juiste hoogte heeft. Dit is perfect als het ongeveer gelijk ligt met de bovenrand van de matras. Dit is de handigste manier om alle dingen die u kunt gebruiken vanaf het nachtkastje te bereiken. Als u een nachtkastje voor een boxspringbed wilt kopen, geven wij u de tip om eens te kijken naar de telefoon- of bijzettafeltjes. De meeste nachtkastjes zijn gewoon te klein voor dit type bed, met een gemiddelde hoogte van 45 cm. Aangezien het boxspringbed in europa echter steeds populairder wordt, zullen de nachtkastjes in de toekomst waarschijnlijk eerder groter dan kleiner worden. Als u meer het type bent dat alles, van boeken tot familiefoto's tot wekkerradio's, binnen handbereik van het bed nodig heeft, is het natuurlijk de moeite waard om te kiezen voor een model met een zo groot mogelijke plank. Als u echter veel kleine voorwerpen of zelfs zeer intieme dingen wilt opbergen, bent u zeker beter af met veel laden. Als de ruimte tussen het bed en de muur erg groot is, kunt u zelfs een korter lowboard als nachtkastje gebruiken. Dit geeft echt genoeg vloerruimte.

Welke nachtkastjes horen bij welk bed?

Het is natuurlijk altijd het gemakkelijkst om nachtkastjes te kiezen die als set samen met uw bed zijn gemaakt. Zo kunt u er zeker van zijn dat de kleuren en het ontwerp perfect op elkaar zijn afgestemd. Als u die mogelijkheid niet hebt, is het nooit verkeerd dezelfde kleur te kiezen. U kunt een interessant contrast creëren door een complementaire kleur te kiezen. Wat de stijl van uw nieuwe nachtkastjes betreft, moet u echter niet te veel experimenteren. Een modern nachtkastje met veel Glas en Kunstlederbekleding bekleding zal nooit goed samengaan met een speels hemelbed in landelijke of vintage stijl. In principe moeten je nachtkastjes altijd een beetje minder opzichtig zijn dan je bed. Dit is immers het belangrijkste meubelstuk in uw slaapkamer en moet dus altijd in het middelpunt van de belangstelling staan.

Bij DELIFE vindt u precies die nachtkastjes die niet alleen bij uw bed of uw slaapkamer passen, maar vooral ook bij u. Het is jouw huis, maak er een koninkrijk van met ons!

meer tonen minder tonen