Filter
von 75 cm bis 77 cm
von 140 cm bis 240 cm
von 90 cm bis 120 cm
Filter toepassen
Alles resetten
2 Varianten
Snel selecteren Sluiten
 Eettafel Classic-Edge massief hout
Eettafel Edge-Pure
200x100 eiken natuur roestvrij staal smal

van € 579,90
klaar voor verzending
+47 beschikbare varianten
Snel selecteren Sluiten
Eettafel teruggewonnen vintage look smal roestvrijstalen frame
Eettafel Reclaimed
200x100 cm vintage look roestvrij staal breed

€ 529,90 € 1.029,90 (48.55% bespaard)
klaar voor verzending
+4 beschikbare varianten

Massief houten meubelen gemaakt van Exotisch Hout - Duurzaamheid is dit mooie

Met meubels van zogenaamd Exotic Wood bewandelen we nieuwe, duurzame paden! Want voor deze buitengewone meubelkunstwerken wordt geen enkele boom geveld. Hout dat niet meer wordt gebruikt, zoals van deuren, schuttingen of planken, wordt ingezameld, gesorteerd en verwerkt tot meubilair van hoge kwaliteit, zoals ladekasten, tafels of planken. Via de unieke DELIFE-creaties vertellen we het indrukwekkende verhaal van dit adembenemende hout en plaatsen we het prachtig in scène. De natuur creëert de beste designs, en altijd op een duurzame manier. Met Exotic Wood nemen we daar een geslaagd voorbeeld van.

Wat maakt Exotic Wood zo duurzaam?

Exotic Wood staat bij ons voor duurzaamheid en schoonheid. Wij gebruiken het om massief hout aan te duiden dat reeds op een of andere manier is gebruikt en niet meer nodig is.  Het kan dus hout zijn van oude deuren, luiken en hele huizen, afgedankte planken van boten of rails en soms zelfs het hout van oude muziekinstrumenten. Wanneer planken en deuren na jarenlang gebruik moeten worden vervangen, gaat het oude hout meestal bij het afval. En dat is een echte schande! Want oud, massief hout heeft zijn eigen speciale, diep indrukwekkende charmes. Afhankelijk van de manier waarop het is gebruikt, heeft elk stuk hout zijn eigen verhaal te vertellen, dat kan worden afgelezen aan de tint en de oppervlaktestructuur in elke inkeping.  Het lijkt ruw en toch kwetsbaar, het is altijd uniek en gewoon volmaakt in zijn onvolmaaktheid. Dit oude hout herinnert ons een beetje aan ons mensen en is daarom ook een van de interessantste materialen om te gebruiken voor het maken van meubels. Waarom een boom kappen als je Exotisch hout kunt gebruiken?

Wat maakt Exotic Wood zo exclusief?

Er is genoeg oud hout, zou je denken. Maar de echte kunst bestaat erin precies het juiste hout te vinden waarmee ook na jaren nog verfijnde designmeubelen kunnen worden gemaakt. Alle stukken hout die in aanmerking komen voor Exotic Wood moeten nauwgezet worden verzameld, met de hand gecontroleerd en gesorteerd. Vooral wanneer het gaat om het op elkaar afstemmen van tinten en inkepingen, is een goed getraind oog en veel ervaring van cruciaal belang om de juiste stukken te vinden en samen te stellen. Ook de kwaliteit van het oudere hout maakt Exotic wood uiterst waardevol. Dat komt omdat Exotisch Hout, in tegenstelling tot bewerkt hout van vers gekapte bomen, veel minder snel krimpt onder invloed van warmte of uitzet onder invloed van vocht. Lades en deuren trekken dus ook na vele jaren niet krom en kunnen rustig en veilig worden geopend. Het is niet alleen het uitzonderlijke aankoop- en selectieproces dat Exotic Wood zo bijzonder maakt, maar vooral de onnavolgbare en uitmuntende kwaliteit waarmee Exotic Wood scoort bij kenners en liefhebbers.

Waar is Exotic Wood van gemaakt?

Exotic Wood is een spannende houtmix die uit zeer verschillende houtsoorten kan bestaan. Afhankelijk van de kleur, het soort meubel enz. kunnen de individuele verhoudingen van de houtsoorten sterk variëren. Het hout van de volgende bomen kan worden opgenomen in de meubelen van Exotisch Hout van DELIFE:

Kamferboom – een zeer resistent hout dat wordt gebruikt voor de bouw van boten, aromatisch van geur, ook gebruikt in de geneeskunde.

Meranti – hout met intense kleur en goede sterkte, vaak gebruikt voor het maken van ramen en deuren

Merbau – veelzijdig hout voor gevels, deuren, muziekinstrumenten, houten vloeren of diepzeekano's, de schors wordt gebruikt voor diverse medicinale doeleinden

Kauri (Agathis dammara) – zeer stabiel hout, gewild voor het maken van meubels en deuren; wordt ook gebruikt voor het maken van copal (boomhars)

Shorea – hardhout voor woningbouw

Tembusu  - zeer hard hout, vooral geschikt voor de scheepsbouw, wordt vaak gebruikt als vloermateriaal waarop het goed slapen is

Toona – zeer geschikt voor meubels en muziekinstrumenten zoals sitars of elektrische gitaren.

Bayur – dit hout is perfect geschikt voor gedetailleerd houtsnijwerk

Kempas – zeer uniform gekleurd hout met indrukwekkende structuren en brosse textuur

Zedrachbaum -mooie sierboom waarvan het hout voornamelijk wordt gebruikt voor het maken van gereedschapsstelen, meubels en speelgoed.

 

Wat is de beste manier om Exotisch Houten meubelen te combineren?

Exotic Wood is ruw en geeft een stoere, nuchtere indruk. Door onze meestal zeer rechtlijnige ontwerpen bewerken wij het bijzondere oppervlak met zijn vele inkepingen en groeven nog meer en zetten wij het unieke hout consequent in de schijnwerpers. Ook al is de kleurtoon van Exotic Wood eerder gedempt, dit betekent niet dat Exotic Wood meubelen terughoudend zijn. De massieve meubelen stralen een natuurlijke waardigheid en een grote aantrekkingskracht uit. En dat is hoe je ze moet behandelen in je koninkrijk. Geef ze de ruimte om hun volle effect te ontplooien en creëer voldoende ruimte om Exotic Wood in het juiste licht terug te laten komen. Kies daarom eerder sobere kleuren en doe het zonder speelse versieringen of muurelementen. Exotic Wood van DELIFE komt het best tot zijn recht in een minimalistische, moderne ambiance met strakke lijnen en sterke materialen. 

meer tonen minder tonen