Filter
von 45 cm bis 145 cm
von 40 cm bis 240 cm
von 15 cm bis 45 cm
Filter toepassen
Alles resetten
5 Artikel
Snel selecteren Sluiten
 Hanglamp Pentola plafondlamp hanglamp
Plafondlamp Pentola
75 cm chroom zilverkleurig metaal

van € 149,90
klaar voor verzending
+3 beschikbare varianten
Hanglamp Cirillo
70x15 grijs 3 tinten beton

€ 129,90
klaar voor verzending
Dressoir Metropolitan
88 cm acacia natuur beton RVS

€ 779,90 € 1.029,90 (24.27% bespaard)
klaar voor verzending
Snel selecteren Sluiten
 TV-tafel Metropolitan massief houten natuurbeton lowboard
Dressoir Metropolitan
147 cm mango natuur 2 deuren beton

€ 499,90 € 819,90 (39.03% bespaard)
klaar voor verzending
+2 beschikbare varianten
Hanglamp Fatua
40 cm Beton 60 W pendellamp lamp

€ 139,90
klaar voor verzending

De betonnen look. Robuust maark kound? In een oogopslag zien

Beton

Meubeloppervlakken in betonlook zijn zeer trendy. Ze stralen weerstand en robuustheid uit. Het meestal eenvoudige, lineaire karakter voorkomt dat u zich overweldigd voelt door de koele uitstraling. In de juiste combinatie kan een betonnen look zelfs uitnodigend en huiselijk zijn - in andere gevallen kan het gebruikt worden als een gerichte onderbreking in het interieurontwerp. Beton als optisch en haptisch oppervlaktedesign is dus even flexibel in zijn mogelijkheden als de vormen waarin men zijn model giet.
De grote voordelen van meubeloppervlakken die alleen gebaseerd zijn op de indruk van het ruwe materiaal liggen voor de hand: meubels die gebaseerd zijn op beton wegen slechts een fractie van wat een variant van echt beton zou wegen. De verliezen zijn ook snel aan het licht gekomen: de onverwoestbaarheid waarvoor beton zo graag wordt gecrediteerd, kan niet altijd in dezelfde mate worden gecompenseerd door een optische vervanging.
Desondanks zijn meubels met ruwe oppervlakken in betonoptiek zeker een resistent meubelstuk. Net als bij tafels van cement bijvoorbeeld, zijn dergelijke ruwe buitenoppervlakken voorzien van een beschermende laag en gedeeltelijk afgedicht. Een volledige afdichting is nauwelijks mogelijk vanwege de oppervlakkige toestand. De betonnen blik leeft van ruw, grof en gebarsten. In combinatie met de overwegend rechte lijnen en geometrische vormen van de meubels ontstaat een visueel en haptisch aantrekkelijk interieur dat echt tot leven komt door het contrast tussen de koele esthetiek en de ruwe textuur van het materiaal.
Maar juist deze opzettelijke structuur en oneffenheden maken onderhoud moeilijker dan gladde oppervlakken. Omdat de poriën van meubeloppervlakken vrij grof en daardoor open zijn, kunnen vloeistoffen relatief gemakkelijk binnendringen. Dit betekent dat vooral gekleurde en zure dranken zoals sap of wijn zo snel mogelijk met een keukendoek moeten worden verwijderd om vlekken te voorkomen. Dit betekent natuurlijk dat het regelmatig gebruik van onderzetters en placemats aan te bevelen is.

Beton

Reiniging, verzorging en praktische tips voor liefhebbers van betonoptiek

Om het u gemakkelijker te maken om met het mooie oppervlak te leven, hebben we een paar tips voor onderhoud en reiniging voor u. Ruwe oppervlakken zoals gebruikelijk in de betonlook, u veegt ze zo nodig het beste af met zo min mogelijk helder water of een milde zeeploog. Kleurloze neutrale zeep is bij uitstek geschikt, omdat gekleurde wasmiddelen, indien niet voldoende verdund, zelfs gekleurde glans- of vlekken kunnen achterlaten. Droog de behandelde delen van het oppervlak vervolgens grondig af met een zachte doek. Zo vermijdt u waterstrepen. De meeste ruwe meubeloppervlakken - zoals ruw marmer of cement - zijn bijzonder gevoelig voor zuren vanwege hun royale buitenoppervlak. Daarom moet u ervoor zorgen dat de zeep die u gebruikt niet wordt gemengd met citrusadditieven. Hete potten kunnen ook hitte randen achterlaten op de ruwe oppervlakken. Gebruik daarom onderzetters als uw eettafel een grof blad heeft. Objecten die u op uw tafel of werkblad in een grillige look plaatst, moeten altijd worden opgetild wanneer u ze verplaatst. Als je ze over het ruwe oppervlak schuurt, kunnen ze het materiaal of object snel bij elkaar schrapen en krassen achterlaten. Het grote voordeel van het ruwe materiaal daarentegen is dat kleinere vlekken na verloop van tijd vervagen en vaak nauwelijks of niet worden opgemerkt. Toch is enige voorzichtigheid geboden bij ruwe oppervlakken. Want wie wil wachten op verdwijnende vlekken?

meer tonen minder tonen