Filter
Filter toepassen
Alles resetten
0 Artikel

Zeewier - Voor meubels meesterwerken van echt vlechtwerk

Seegras

Zeegras groeit bij bijna alle gematigde riviermondingen die in zee uitmonden in de wereld. Hij kan vele duizenden jaren oud worden en bindt CO2 beter dan welke boom ook. Dit verbazingwekkende materiaal is ongelooflijk robuust en soepel en wordt daarom gebruikt voor allerlei soorten vlechtwerk, vooral in Azië. Zelfs voor unieke meubelcreaties, zoals bijzettafeltjes en zitmeubelen, is zeewier populair. Het oogsten en drogen van het zeewier en de daaropvolgende vervaardiging van het vlechtwerk zijn zeer tijdrovend, omdat bijna geen enkele stap in het proces zonder ervaren handarbeid wordt uitgevoerd. Het eindresultaat is des te indrukwekkender. Of het nu gaat om een mand of een salontafel - alle stukken van zeewier zijn absoluut uniek en van blijvende waarde.

Verbazingwekkend veelzijdig - zeewier

Het robuuste zeewier wordt na het drogen tot sterke koorden geweven en kan op veel verschillende manieren worden geverfd. De meeste meubels van zeegras worden gemaakt met behulp van de kunst van het weven, maar zeegras kan ook worden gewikkeld of zelfs geweven. In tegenstelling tot rotan of waterhyacintmeubelen is het oppervlak vrij zacht en aangenaam. De delicate rieten look kan gemakkelijk worden geïntegreerd in elke inrichtingsstijl en creëert die uitnodigende, persoonlijke sfeer met dat heerlijke vleugje exclusief zomergevoel.

Produktbild aus Seegras

Zeegras in Materiaalcheck

Onderhoud: Verwijder regelmatig stof met een zachte en absorberende microvezeldoek. Als het zeegras broos lijkt, bevochtig het dan zorgvuldig met een waterspuit en droog het oppervlak vervolgens af met de microvezeldoek.

DELIFE Producten uit rotan: Exclusieve bijzettafel en salontafel, evenals zitplaatsen

Stijl: Mooie elementen met een zeer persoonlijk karakter voor wie van zomerse flair houdt

Voordelen: Duurzaam, zeer robuust materiaal, elk stuk is uniek

Combi-Tip: Combineer met krachtige, zomerse kleuren om het warme karakter van het materiaal te benadrukken.

DELIFE Tip: Gelieve gemorste vloeistof altijd zo snel en grondig mogelijk te verwijderen. Opgedroogde vlekken zijn moeilijk te verwijderen uit zeegras.

meer tonen minder tonen