Filter
von 20 cm bis 20 cm
von 35 cm bis 35 cm
von 35 cm bis 35 cm
Filter toepassen
Alles resetten
1 Varianten
Hanglamp Ginevera
35 cm zwart mat aluminium

€ 79,90
klaar voor verzending

Aluminium – het perfecte metaal voor meubels

Aluminium Fläche

Aluminium is een licht metaal. Het is zeer zacht, maar tegelijkertijd extreem sterk en licht. Daarom is het uitstekend geschikt voor de productie van meubels. Zuiver aluminium reageert met lucht en vormt een dunne, zilvergrijze oxidelaag, waardoor het bestand is tegen corrosie en dus extreem duurzaam. In de meubelsector wordt aluminium meestal in geborstelde of gepolijste vorm aangeboden.

Geborsteld of gepolijst aluminium?

De geborstelde versie heeft een ruw, mat oppervlak waar borstel- en slijpbewegingen goed zichtbaar zijn. Gepolijst aluminium glanst en reflecteert het zonlicht, maar heeft de neiging tot vingerafdrukken en strepen. Geborsteld aluminium heeft als voordeel dat krassen of andere beschadigingen op het eerste gezicht niet zichtbaar zijn. Door de matte glans kan geborsteld aluminium vaak veel gemakkelijker en discreter in bestaande meubels worden geïntegreerd. Gepolijst aluminium is zeer populair voor sledemodellen of armaturen. Het glanzende oppervlak is een echte blikvanger en past bijzonder goed in een modern, puristisch interieur, maar is ook een absolute must voor alle liefhebbers van de wilde jaren 60 en 70. Beide varianten zijn uiterst onderhoudsvriendelijk en overtuigen na vele jaren nog steeds door hun duidelijke schoonheid.

Aluminium Lampe

Aluminium in materiaalcontrole

Verzorging: Een vochtige doek is meestal voldoende voor het reinigen. Gebruik geen schuurmiddelen, sponzen of microvezeldoeken die krassen in het aluminium kunnen scheuren.

DELIFE meubelen met aluminium: vooral armaturen en moderne sledestoel

Stijl: Aluminium is een elementair onderdeel van retro, vintage en industriële stijl.

Voordelen: Aangenaam licht en robuust materiaal, zeer duurzaam, gemakkelijk te reinigen

Combinatiepunt: Gepolijst aluminium glanst het beste in contrast met donkere, heldere kleuren.

DELIFE Tip: Op plaatsen met krassen kan roest zich gemakkelijk vormen. Dicht de krasjes af met een transparante lakstift.

meer tonen minder tonen