Filter
von 64 cm bis 64 cm
von 115 cm bis 115 cm
von 115 cm bis 115 cm
Filter toepassen
Alles resetten
1 Artikel
Papasan-zetel honing
kussen Ø 115x64 cm grijs uit Rattan

€ 519,90 € 719,90 (27.78% bespaard)
klaar voor verzending

Relax fauteuil - Ontspannen, gewoon doen!

Als je ontspannen blijft, kun je veel meer bewegen! Als je jezelf toestaat te ontspannen, verander je de wereld! Omdat nieuwe ideeën rust nodig hebben, groeien grote gedachten in stilte. Pas als het hart rustig klopt, trekt de mist op en kun je andere wegen inslaan. Neem plaats in een DELIFE relaxfauteuil, ontspan weer en laat je dromen en gedachten je een eindje in de toekomst brengen!

Elk tijdperk had zijn relaxfauteuil

Fauteuils zijn al eeuwenlang de bekroning van comfortabel zitten. Hun geschiedenis gaat terug tot het begin van de 17e eeuw. In die tijd hadden veel edellieden, heersers en hoge raadsheren er gewoon genoeg van om de hele dag te moeten zitten op buitengewoon fraaie, maar nog steeds zeer oncomfortabele stoelen. Hoewel op de zetels reeds kussens waren aangebracht, bleven de onopgevulde arm- en rugleuningen oncomfortabel tot pijnlijk voor de ruggen van de heren. Naarmate koninklijke audiënties en rechtszittingen langer werden, moesten vindingrijke timmerlieden een oplossing bedenken.  Daarom hebben zij eerst de zitting bekleed en vervolgens een comfortabel kussen aan de rugleuning vastgemaakt. Aangevuld met een comfortabele voetsteun, werd de fauteuil de relaxstoel van de volgende eeuwen. In de loop van de tijd nam de behoefte aan comfort in alle klassen toe en met de toenemende vraag groeide ook de kunst van het stofferen. Door de industriële productie kon iedereen zich nu een eigen fauteuil veroorloven om zich in te ontspannen en met de introductie van de radio was er nu voor iedereen een reden om een paar uur per dag in één fauteuil door te brengen.  Met de komst van de televisie veranderde de huiskamer meer en meer van de representatieve "goede salon" in een plaats voor persoonlijke ontspanning. Banken en fauteuils moesten nog comfortabeler worden, de uren die voor de televisie werden doorgebracht werden immers met het jaar langer. Met de relaxfauteuil, in Duitsland beter bekend als tv-fauteuil, werd in de VS het toppunt van kunstzinnig relaxen gecreëerd. Deze fauteuils zijn zowel verstelbaar aan de rugleuning als hebben tegelijkertijd een uitklapbare voetsteun en worden terecht beschouwd als de koningen onder de relaxfauteuils.


Wat is de beste plaats om een relaxfauteuil te zetten?

Door de toenemende populariteit van Woonlandschappen en hoekbanken in Duitse woonkamers verliest de fauteuil steeds meer zijn functie als integraal onderdeel van een klassieke gestoffeerde groep, d.w.z. de combinatie van een 1-, 2- en 3-zits van hetzelfde ontwerp.  Anderzijds wordt het steeds interessanter als aantrekkelijke blikvanger buiten de woonkamer. Een knusse relaxfauteuil kan ook in de slaapkamer of op kantoor voor een extra weldadige sfeer zorgen. In principe geldt: hoe groter of opvallender een fauteuil is, hoe meer ruimte hij nodig heeft om zijn gezellige stemming te verspreiden. Hier moet je dapper genoeg zijn om hem leeg te laten, anders komt je mooie fauteuil al snel benauwd over en neemt hij te veel ruimte in beslag.  Als u voor een opvallende kleur kiest, kunt u harmonieuze accenten zetten als de kleurtoon ergens in de kamer nog eens wordt herhaald, bijvoorbeeld in een muurschildering. Zo past zelfs de meest flitsende kleur mooi in elke interieurstijl!


Waar u op moet letten bij het kopen van een relaxfauteuil 

Doorslaggevend voor uw ideale relaxfauteuil is de keuze van de juiste bekledingsstof. Hier moet u kort nagaan hoeveel tijd u op uw nieuwe zetel zult doorbrengen. Zal uw nieuwe fauteuil meer dienen als een passend decoratief element in de kantoorhoek of zult u er daadwerkelijk vele gezellige uurtjes op doorbrengen? Dan zijn echt leer, microsuède of kunstleer de beste keuze! Deze materialen zijn veel robuuster dan gewone textielstoffen, ze trekken geen draden en zijn met weinig moeite schoon te maken. En hier is een kleine tip: als u een of twee kussens en een knuffeldoekje op uw favoriete fauteuil legt, zit en ontspant u zich niet alleen nog comfortabeler, u verkleint ook de kans dat de volgende wijnvlek op uw mooie fauteuil terechtkomt!

Waarom maakt u ons niet de meubelleverancier van uw eigen koninkrijk? Want welke fauteuil u ook kiest van DELIFE - u zult lange tijd meer dan tevreden zijn met onze creatieve ontwerpen en topkwaliteit!

meer tonen minder tonen